fbpx

Hälsopedagog

Hälsopedagog sökes till Göteborg, Blekinge, Malmö och Ystad

Om dig

Humanus har ett tydligt jobbfokus i alla våra tjänster och vi söker dig som vill stötta och inspirera våra deltagare i deras väg mot en plats på arbetsmarknaden. Du är närvarande, lyhörd och resultatorienterad i arbetet med dina deltagare och tycker även om att arbeta utåtriktat med arbetsgivarkontakter.

Du har minst två års högskoleutbildning på heltid inom hälsopedagogik, hälsovetenskap, fysioterapi eller arbetsterapi.
Dessutom har du minst två års erfarenhet av friskvårdande insatser/hälsofrämjande arbete för personer med och utan funktionsnedsättning och/eller arbetslivsinriktad rehabilitering under de senaste fem åren.

Initialt arbetar du främst i de tjänster vi utför på uppdrag av Arbetsförmedlingen som ”Introduktion till arbete” men det kommer också vara aktuellt för dig att arbeta med andra uppdrag som t.ex. omställning, outplacement och arbetslivsinriktad rehabilitering som vi utför på uppdrag av företag, kommuner och organisationer.

Du ansvar för planering och genomförande av deltagarnas aktiviteter inom hälsa och friskvård.
Du ansvarar för att deltagaren får:

  • Ökad medvetenhet om livsstilens betydelse för det fysiska och psykologiska välbefinnandet och dess samband med arbetsförmåga
  • Lämpliga aktiviteter som genomförs utifrån individuella förutsättningar och behov och som innehåller övningar inom stresshantering och andra hälsofrämjande övningar som stimulerar till aktivitet.
  • Anpassa sin fysiska aktivitet och funktionsförmåga utifrån individuella förutsättningar och behov, för att få bättre hälsa och bli bättre rustad för återgång till arbetslivet
  • Enskilda samtal, gruppaktiviteter och seminarier om betydelsen av faktorer som sömn, kost, fysisk aktivitet samt regelbundna dagliga rutiner och struktur i vardagen.
  • Kartläggning
  • Motiverande samtal.

I arbetet ingår dokumentation och administration.

Vi erbjuder heltidsarbete men är du intresserad av deltid kan vi självklart diskutera detta.

Vi är rädda om din integritet. När du skickar en ansökan/CV till oss sparar vi den enbart så länge rekryteringsprocessen pågår. Om du inte är aktuell för tjänsten meddelar vi dig detta och raderar din ansökan/CV. Om du blir medarbetare hos Humanus kommer vi, i överenskommelse med dig, att spara ditt CV under tiden du är anställd hos oss.

Blekinge:
Monica Stephan
0721-51 85 46, monica.stephan@humanus.se

Ystad:
Niclas Göransson
0709-92 65 16, niclas.goransson@humanus.se

Göteborg: 
Mats Elf
0709-49 34 32, mats.elf@humanus.se

Malmö:
Anita Jakobsson
0709-66 09 06, anita.jakobsson@humanus.se