Antagningsprov och preparandkurs

För sökande till Systemutvecklare i Göteborg

Prepaparandkurs

En del av våra sökande saknar Programmering 1 (Programmering A) i sitt gymnasiebetyg. Tillhör du dessa? Anser du att du har de kunskaper som krävs kan vi validera dina kunskaper, se längre ned Antagningsprov. Är du osäker eller vet att du behöver mer kunskap kan du gå vår preparandkurs. Inför årets antagning anordnar vi två tillfällen, ett på senvåren och ett strax innan kursstart.

Preparandkursen är kostnadsfri. Kontakta Sattar Sager, Tel 0708-66 96 19, sattar.sager@humanus.se för att anmäla dig.

Vi erbjuder även preparandkurs för dig som saknar Matematik 2. Här har vi ett individuellt upplägg, kontakta utbildningsledare Sattar Sager.


Vill du förbereda dig på egen hand?

Du kan också gå en minikurs via nätet. Här är fyra alternativ som ger motsvarande kunskaper:

Microsoft Virtual Academy 

En grundläggande kurs i C# från Microsoft. Bra upplägg med 24 kortare videolektioner och uppföljande övningar. Lättförståeligt och högsta betyg från användare. Du måste registrera dig men gratis är det! Språket är engelska.

Csharpskolan

Ett alternativ i introduktion till C#-programmering på svenska. Gå igenom lektionerna/artiklar som ligger under Grundläggande om programmering.

Vill du hellre börja med grunderna i Java är här ett par alternativ:

Javaworld

På engelska och  gratis. 9 textbaserade lektioner.

Codeacademy

Här finns grundläggande kurs i Java på engelska. Det är gratis men du måste registrera dig för att få tillgång.


Antagningsprov

Läser du vår preparandkurs avslutas varje sådan med ett prov, den 20 maj och den 5 augusti. Har du redan kunskaperna eller går internetkursen kan du gå direkt till provtillfället. Om något av dessa provtillfällen inte passar kan vi ordna individuellt provtillfälle.